Vstup na vlastní nebezpečí.

Relaxace nad ideálním mužem

To je takhle 28. prosince, ani ne půlhodina před půlnocí a já mám notebook na klíně v posteli a začínám psát. Brácha si vedle pouští fiXu a já na youtube hledám, kterej že to je koncert Nightwish, kde Anette tak pěkně zpívá. Našel jsem, je to ten, jak má ty hrozný šaty :-).

Jak si někteří všimli, mám rád křížové výpravy, a jak si mohli ti samí někteří, ale klidně i jiní všimnout, tak se pokouším o koncepční hudební dílo na křižácké téma. Už delší čas se snažím o další kousek do této skládačky, ale nemůžu se hnout z místa. Mám vymyšlený poměrně dobrý instrumentální začátek, ale nepřichází žádný nápad na zpěvové části, a tak natahuju instrumentální části, ale ukazuje se, že takhle to nefunguje, že ta písnička tam nějaký zpěv chce. Ale já pořád ne a ne přijít na něco smysluplnýho nebo aspoň na něco, co by se mi líbilo. A tak píšu tenhle článek jako takovou malou terapii, abych si postěžoval :-).

Při brouzdání po netu jsem narazil na článek "Typy mužů, kterým ženy neodolají" (je to na novinky.cz, odkaz zde) a ještě než jsem to otevřel, tak jsem si říkal, že by mohlo bejt docela zajímavý si to trochu porovnat - já nevím - s osobní zkušeností a nebo - zjistit, kterej typ jsem já :-).

U článku je fotka, ze který se mi dělá trochu špatně (ani nevím proč, ty holky jsou docela pěkný, možná to je tím, že ten kluk mi trochu připomíná ještěrku... nebo snad žárlivost? :-)). Nicméně, mrkněme dál.
Článek nám nejprve říká, že ženy oceňují na mužích nejen vzhled, ale i některé jejich vlastnosti. To je od žen hezké. Ale hlavně by mě zajímalo, jak dlouho museli páni odborníci studovat, aby na něco takového přišli. A dokonce přišli na to, že existuje sedm typů mužů, kteří jsou ti praví (?). Nicméně je nyní jasné, že nejšťastnější ženou historie byla Sněhurka. Alespoň do té doby, než byla otrávena. A tentokrát ani ne z mužů (protože to bylo přeci těch sedm Lancelotů). A opět byl zachráncem muž, kterým byla přinucena k monogamii. I když podle análů se tomu ani moc nebránila (aha, článek vlastně říká, že pokud nepatříte mezi těch sedm, nic není ztraceno).

Prvním typem je tzv. romantik. Dennodenně předčítá romány a jeho křestní jméno je Roman. Ženu rozmazluje, dobře ji krmí - večeře, sladkosti a tak, takže je nakonec útlá jako bečka, ale nezapomíná ani na zdravou stravu, a proto jí nosí květiny. A toto vše koná za svitu svíček, takže se rozhodně hodí, když je zároveň požárník.

Dalším týpkem, pardon typem, je tzv. sebejistý. Na partnerku nežárlí, takže ta se může klidně olizovat s celým fotbalovým týmem a je mu to šumák. Na veřejnosti vystupuje velmi sebejistě (asi z MHD, že prostě ví, kdy vystoupit a kdy ještě zůstat buse. Aby se třeba nepokoušel vystupovat, když autobus zastaví na křižovatce na červenou). Sebejstý muž přenese tuto sebejistotu i na ženu a nevyžaduje od ní slova uznání. Zkráceně řečeno, nakonec si jsou oba navzájem fuk.

Na řadu přichází umělecký typ. Tak tady se není o čem bavit. Vzpomeňme si na většinu známých umělců - děvkaři, alkoholici, v reálném životě nepoužitelní mimoni (něco jako vědci), líní až apatičtí, věčně na drogách. Jasná volba, výborná partie.

Za další tzv. cizinec. Pro prý mluví původ z exotické země. Nejlépe nějaká s častým výskytem malárie. A neodolatelný může být i cizí přízvuk. To je jasný, nevadí, že mu kvůli němu není vůbec rozumět. Ale je to cizinec a to je přeci hustý.

Další trpaslík, teda typ je pohodář. Kdo by neměl rád pohodu? Když se u nás chlapi poperou, tak jenom nožem a nebo sekerou... I když pod slovem pohodář si osobně představuju někoho jiného, než sebevraha, ale budiž. Řekl bych, že popisovaný typ muže je vhodný pro ženy, které si chtějí vybudovat kariéru jako vdova.

Inteligentní a zábavný: inteligentní muži prý ženy ke stáru neopouští :-). Ponechme toto stranou. Muži, jestli tohle čtete, tak prosím vás, ženy si pod pojmem inteligentní nepředstavují zevrubný hovor o kvantové fyzice, vznětových motorech, vývoji akcií na burze, aplikaci matematických black-box optimalizátorů nebo citátech z xkcd. A jestli jo, tak se jí držte a nepouštějte. Ačkoliv zábavný typ by měl podle definice z článku i z těchto témat udělat celovečerní show a nebo alespoň vtip. Vtipy o Schrödingerově kočce jsou sice dobré, ale ne každý z nás je Smrť, aby dokázal dělat obyčejné věci tak hrozně roztomile (a další poznámka, narážky na Pratchetta jsou už taky dost na hraně). No, radši půjdeme dál...

Sedm statečných nám uzavírá pozorný, taktní typ. Abych zkrátil co bylo řečeno v článku do jedné věty: Je tak trochu pod pantoflem :-).
No, dobře, tak k tomu řekneme více. Prostě si občas má všimnout, že si třeba nechala udělat kompletní plastiku obličeje a nebo že dnes nosí kabelku na rameni o dva milimetry vedle, než včera.

Tak a teď, bychom mohli udělat takové malé resumé. Perfektní muž je romantik, sebejistý, umělecký, cizinec, pohodář (rebel), inteligentní a zábavný a pozorný, taktní. Takže bychom ho mohli popsat zhruba takhle: Přijede na motorce, v jedné ruce kytici růží, ve druhé loutnu, takže patrně řídil zubama - ale zato sebejistě! Hodí do placu pár fórů o antihmotě v mandarínském dialektu a pak se představí, protože ho žena do této doby vůbec neznala.
Pánové, hodně štěstí :-).

Tak vidíte, trvalo to napsat něco přes hodinu a půl. Mezitím jsem si přečetl článek, mrknul na pár videí na youtubu, objevil v posteli propisku, dostal hroznou žízeň a přiznal se spolužákovi, že na úkol od začátku Vánoc ani nesáh.
Takhle já tedy relaxuju, nebo alespoň to je jeden ze způsobů. A zítra, vlastně dneska jedu na chalupu s kamarádama ze spolča, ostatně jako skoro každý rok (loni jsem nejel, musel jsem dělat nějakou matiku).

Takže přeji všem dobrou noc*, dobré ráno*, dobrou chuť*, dobré do/od/poledne*, dobrý večer*!

 

* nehodící se škrtněte
(lihovým fixem na svém monitoru)

Zobrazeno 2563×

Komentáře

Gillette

však jasně .-) jenom poukazuju na to, že klidu a vyrovnanosti dosahují mnozí různě .-) (nehledě na to, že pohodička nemusí být vždycky cílem.)

Patrik Krupička (SirPesZ)

No, nevím. Osobně považuju komunikaci za nejdůležitější část jakékoliv sociální interakce. Můžeš bejt sebelepší v kdečem, ale když se nedokážeš domluvit a nebo to prezentovat, je to trochu na houby. Proto mi spousta projektů dopadla dobře, i když až tak výborný nebyly, ale byla k tomu prezentace :-).
Ale jasně, vím co myslíš. Jenom se pokouším vypadat rozumně :-).

Zobrazit 10 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio