Vstup na vlastní nebezpečí.

7^2

Ahoj :-)

Tenhle tejden  byl drsnej... Ve škole. Fuj! Ale mám za sebou první zkoušku s výsledkem za C a to z předmětu Právní aspekty podnikání. Jsem zvědavej na ostatní výsledky, první z nich se dozvím v úterý. Příští týden je zápočtový, takže s chutí do toho... :-) O škole dál moc mluvit nebudu, stejně to nikoho nezajímá.

Právě poslouchám nový Amorphis, docela dobrý. Donedávna bylo celý album k poslechu na MySpace, teď už to tam nemaj, tak je jedu z YouTube. Taky jsem napnutej, jaký budou nový Norther s novým zpěvákem. Zdá se býti nadaný. Mohli by vydat něco, kde by zpíval starý písničky. Frozen Angel se mu rozhodně povedl. Letos taky měli vyjít nový Maidni, ale prej vyjdou až začátkem dalšího roku. Ale na podzim určitě vyjdou noví Rimortis (to je kapela z Poděbrad, mnohokráte již na tomto blogu zmiňovaná) a to bude rychlokovkový svátek :-).

Ve středu budou u nás na fakultě na Karláku kosmonauti. Živí. Konkrétně Reinhold Ewald (Německo), Richard Richards (USA), Viktor Savinykh (Rusko) a náš Vladimír Remek. Bude to beseda a asi se tam půjdu podívat. Kdyby někoho zajímali kosmonauti, tak se přijďte mrknout ;-).

Včera jsem byl na přednášce pana (tituly si už fakt nepamatuju) Jiřího Zajíce o médiích. Vystřídal dost povolání a mezi ně patřilo místo na Úřadě rady pro rozhlasové a televizní vysílání (takže kontroloval, jestli vysílaj pravdu). Bylo to velmi zajímavé. Ukazoval nám, jak si televize občas překrucují realitu tak, aby se jim to hodilo a jak běžný divák nemá moc šanci odhalit, kde s vlastně skrývá pravda. Taky povídal o tom, jak vedli soudy s příslušnými televizemi, ale to je zase věc jiná. Je to dost alarmující, neboť člověk neznalý reálií bude balamucen a ovlivňován. Vzpomínám na slova jednoho svého známého (na qwerty.cz), který se zamýšlel nad zprávami z televize po tom, co shlédl nějakou "odbornou" zprávu ze světa počítačů. Konstatoval, že to je pěkná blbost a jestli to tak vypadá i v odvětvích, ve kterých se nevyzná, tak to je vážně špatný. Naprosto jsem s ním souhlasil a dodnes souhlasím. Protože do světa vědy a techniky taky trochu vidím, musím říct, že je to opravdu pravda, ale přikládal jsem to jen tomu, že novináři prostě o vědě nemaj ani páru a tak se nechaj napálit, ale po přednášce Jiřího Zajíce mi připadá, že nemají páru o ničem. A on to taky říkal, že většina chyb není ani tak úmyslná jako z toho, že novináři nevědí, o čem vlastně píší (mluví). Nestuduje se žurnalistika náhodou na vysoký? V tom případě je dost času, aby se budoucí novináři naučili základy vědních a technických, jakožto i ekonomických, právních a humanitních oborů. Neříkám nijak hluboce, stačilo by, aby ty předměty byly jen jeden semestr (není třeba novináře učit dva roky astrofyziku). Že je toho dost? Ale no tak, vysoká škola nemá bejt rychlokurz. Už jen pro lidi, který potom budou takhle vysoce ovlivňovat většinu populace.

To bylo takové mé malé rozhořčení :-). A je mi jasný, že takhle to nikdy fungovat nebude. Dnešní doba nemá ráda složitosti. V metru potkávám pořád nějaký nabídky na studium IT a managementu na školách druhořadých kvalit a pak z toho lezou lidi s titulem jak z Harvardu. Proto už v zahraničí říkají z jaké školy mají diplom. No nic, rozhořčení dvě :-).

A když už jsem u té polemiky... Poslední dobou je jedno z hlavních témat Paroubek a vajíčka. Já osobně neházel a nevim, jestli bych hodil, ale rozhodně už jsem v duchu na Paroubka naházel vajíček dost. Pořád nechápu lidi, kteří volí ČSSD. Na jejich nereálné sliby a očividně lživou kampaň jim přece nemůže skočit nikdo, kdo ví, kolik je 1 a 1 (ať už si myslí, že to je 2, 10 nebo 11, abychom uspokojili vyznavače jakékoliv číselné soustavy). Navíc se zcela otevřeně hlásí ke spolupráci s komunisty. Lidí, které komunismus popravil, zničil jim zdraví a nebo jinak poškodil snad nebylo už dost? Jen v mojí rodině se jich najde... Asi nebylo. No jo, někdo si žil jak prase v žitě a to, že jsme se z jedné z nejvyspělejších zemí propadli sem, to je ani trochu netrápí. Sametová revoluce? Jen další habaďůra.

Dneska to bylo trochu jiné, než to bývá obvykle, ale už jsem si musel trochu ulevit. Co musím i teď, takže si skočím na záchod.

Lidi - myslete! A jděte k volbám. Kdo nejde, volí komunisty.

Závěrem bych mohl přihodit něco pozitivního. Hm... Dneska jsem měl k obědu domácí maminčinu pizzu a byla moc dobrá :-).

Zobrazeno 1008×

Komentáře

Eleeshebat

No né, tvůj první agitační příspěvek? Náš idol se vyjadřuje kromě metalových skupin také k politice...mimochodem, kde půjdeš volit? Že bychom ti třeby podržely obállku s volebníma lístkama, až budeš vytahovat občanku...btw. nechceš založit nějaké hnutí? :)))

Patrik Krupička (SirPesZ)

Já se ti vyjádřím k čemukoliv, kdekoliv a kdykoliv. Stačí říct :-).<br />
Hnutí asi zakládat nebudu, ale ještě si to promyslím.<br />
Volit půjdu doma.

Zobrazit 7 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio