Vstup na vlastní nebezpečí.

Je po dešti, teda po Káčku

Jak si mnozí nemohli nevšimnout, konal se včera K-ples. Tentokráte byl tak trochu v duchu maškarád. Účastníci se sešli z blízka i daleka, aby se přijeli podívat, zatančit si a hlavně se pobavit. A taky ukázat škrabošku, kterou si připravili. Je pravda, že někteří si žádnou nevzali a ani nekoupili žádnou z těch, co jsme pro ně měli přichystané, ale takových lidí zase nebylo tolik a naopak mnozí si připravili opravdu pěkné masky.

Tak například soutěž o tu nejhezčí za dámy vyhrála jistá slečna s takovými okrasnými pírky, za pány muž, se železnou maskou a za páry fantom a fantomka opery. Následný sólový tanec pro vítěze a porotce byl opravdový zážitek. Hlavně teda pro ty, kteří ono sólo měli. Vím to z první ruky :-). Ale já si to užíval, konečně prázdný parket a partnerka se během toho dokonce tu cha-chu i naučila.

Stejně tak prázdný parket bylo i při následujícím tangu, ale do teď nevím, jestli to bylo proto, že bylo zase nějaké sólo (do kterého bychom se tím pádem nějak vetřeli) a nebo prostě proto, že tenhle tanec není příliš populární (což osobně nechápu, já ho mám rád).

Jiná soutěž, která probíhala, byla taneční sedmička, na Káčku už tradiční (i když někdy to byla i šestka nebo osmička), která spočívá v tom, že je pásmo sedmi tanců (tentokráte to byli v tomto pořadí - polka, cha-cha, waltz, jive, tango, blues a valčík) a každý ze zmíněných tanců tančíte s jiným partnerem, se kterým se dopředu domluvíte a napíšete na papírek. Papírky jdou potom do slosování a vítěz a jeho skupinka dostala dort. Osobně se na sedmičku vždycky těším, protože jednak konečně můžete beztrestně odtrhnout ty holky, které tančí pořád se svým partnerem (osobně jim říkám růžoví partneři), ale taky to je fakt sranda, už jen proto, že konečně je sedm tanců bez žádnejch zbytečnejch zdržovaček v podobě přestávek.

Tím se dostávám k jednomu z mála negativ plesu - přestávky kapely. Letos tam hrála jedna, která několikrát během plesu udělala několikaminutovou přestávku, i přesto, že sál byl plný očekávání a připravenosti k tanci. Ale nakonec i kapela sklidila pozitivní ohlas (možná to bylo tím, že hudebníky stejně polovina sálu znala osobně. Inu, to jsou ti vesmírní lidé).
Další negativum (alespoň pro některé) mohl být fakt, že v jednu chvíli došel na záchodě toaletní papír, ale brzy se našly zálohy.

Tombola byla i letos bohatá, lidé příjemní. Není vůbec žádná vyjímka, když někteří lidé se vidí jen jednou za rok a to právě na Káčku. Dokonce i půlnoční překvapení byl jenom malej trapas :-). Tančilo se až do rána a kdybychom už nemuseli končit, tancovali bychom možná do teď.

Co říci závěrem? Snad jen, že se těšíme na další ples. Kolik se vybralo na boj proti tý nemoci toho pána na H, se ještě neví, předpokládám, že orgovská sešlost s resumé bude příští víkend.

Mějte se pěkně a třeba na příštím Káčku ;-)

Zobrazeno 762×

Komentáře

fudlinka

Mně přišlo to půlnoční překvapení docela povedený. :) Když jeden pán potom říkal, jestli může taky ještě dostat lupičův lup :)

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio